Фото без опису9 травня 2018 року після проведення урочистостей до Дня Перемоги селищний голова Володимир Миколайович разом зі своєю дружиною Катериною Герасимчук, секретарем селищної ради Василем Янко,

заступником селищного голови Аллою Осипенко та  начальником  відділу житлово-комунально господарства, архітектури, будівництва, надзвичайних ситуацій, благоустрою та інфраструктури Василем Кіндрасем привітали Почесну громадянку Любара Ярославу Павлюк.

Ім'я Ярослави Павлюк однаково добре знане як в Україні, так і в Польщі. Поетеса і перекладачка народилася на Львівщині і змалку була двомовною, тож не дивно, що після закінчення Другої світової війни подалася вивчати філологію, паралельно працюючи вчителькою української мови. В 70-х роках минулого століття Ярослава Степанівна переїхала зі Львівщини до Любара, де проживає і нині. За своє життя поетеса видала близько двох десятків власних збірок – польською і українською мовами. І на нашій рідній Любарщині отримала відзнаку «Почесний громадянин Любара».