У Любарській територіальній громаді відбулася зустріч із технічним директором італійського підприємства РІФ1 ЛуїджомБоніні, який проявив інтерес до відкриття на території Великоволицького старостинського округу цеху із виготовлення взуття для всіх вікових груп з використанням сучасних технологій та екологічно чистих матеріалів під торговою маркою Inblu.

У нараді взяли участь голова ОТГ Володимир Герасимчук, заступник голови з питань економічного розвитку та інвестицій Олена Гуменюк, заступник пана Луїжджі Роман Шубін. Сторонами було обговорено ряд організаційних питань, розглянуто можливі варіанти приміщень для здійснення діяльності та обумовлено шляхи співпраці. Попередньо відділом економічного розвитку та інвестицій було проаналізовано інвестиційну спроможність громади та запропоновано способи її підвищення.

За результатами зустрічі прийнято рішення запустити пілотний проект на базі закинутого приміщення сільської амбулаторії у с. В. Волиця, так як об’єкт має зручне розташування це дасть можливість працевлаштуватися мешканцям сусідніх сіл: Мотовилівка, Березівка, Семенівка, Бичева. Реалізація проекту зумовить створення нових робочих місць, збільшить надходження до бюджету внаслідок відрахувань із заробітної плати.

Для довідки: взуття торгової марки Inblu широко відоме не тільки в Україні (13 представництв в обласних центрах) та країнах СНД, а й в усьомусвіті.