Як активізувати громаду? Як подолати байдужість мешканців до проблем громади? Ці та інші питання зумовили участь нашої громади у конкурсі щодо впровадження бюджету участі оголошеного Західноукраїнськимресурсним центром за підтримкипрограми «U-LEAD з Європою». Успішно пройшовши І етап конкурсу, заступник голови з питань економічного розвитку та інвестицій Олена Гуменюк та колега Світлана Пильгун взяли участь у дводенному семінарі-тренінгу, де відбувся ІІ етап конкурсу у м. Львів.

На сьогодні, ключову роль у розвитку території відіграє небайдужість та готовність місцевих жителів взяти відповідальність за стан свого населеного пункту. Тому запровадження запровадження бюджету участі, за словами Олени Гуменюк, необхідне для підвищення спроможності жителів нашої громади самим приймати рішення, куди витрачати частину місцевого бюджету, щоб поліпшити життя у своєму населеному пункті, в кінцевому підсумку це викличе довіру населення до влади, активізує мешканців до вирішення найболючіших проблем…

Колеги освоїли практичні аспекти запровадження бюджету участі, мали можливість поспілкуватися із представником Львівської ОДА, яка успішно його впровадила, ознайомитися із міжнародною та українською практиками реалізації вище згаданого інструменту як бюджету небайдужості.