Фото без опису18 червня 2018 року зафінансової підтримки депутата обласної ради Ходака Ігоря Євгеновича,ініціативи відділу економічного розвитку та інвестицій Любарської селищної ради на запрошення директора Львівської аграрної дорадчої служби Івана Паньківа відбулась робоча поїздка до Бродського району Львівської області.

Фото без опису

В ході поїздки ініціативна група (представники Любарської селищної ради та навколишніх сіл: Великі Деревичі, Авратин, Липне, Гринівці, Коростки) відвідали сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Покрова», маючи можливість ознайомитись з роботою кооперативу від етапу створення до впровадження власне переробки молока на готову продукцію.В ході жвавої дискусії обговорювалися актуальні питання щодо особливостей збору молока серед членів кооперативу та населення;  особливостей співпраці з молокопереробними підприємствами;процесу збуту молока, перевірки його за відповідними показниками якості. Загалом поїздка  виявилась дуже пізнавальною, цікавою, окреслила перспективи створення подібних кооперативів на території Любарської ОТГ.

 Дякуємо Ходаку І.Є. за співпрацю та розуміння важливості даного питання для сільських домогосподарств Любарської ОТГ.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Для довідки: СОК ПОКРОВА функціонує з 2011 року, на сьогодні налічує 300 членів коперативу, включає 13 сіл в яких розміщено 16 холодильних установок також у всіх селах облаштовані культурні пасовища та встановленні електроннні пастухи. В містечку Броди функціонує магазин, який реалізовує власну продукцію СОК ПОКРОВА виготовленуз власної сировини без додавання будь-яких інших складових. Прибуток від продажу готової продукції розподіляється на членів кооперативу. В планах селян налагодження власного промислового виробництва з переробки та продажу молочної продукції.