Фото без описуЗ ініціативи жителів, в.о. старост та керівництва Любарщини в особі селищного голови Герасимчука В.М. і першого заступника РДА Лаврука О.І. відбувся форум щодо цін на молоко.

 З представників молочного бізнесу прибули директор «П.П.Ренет» Костишин Дмитро Питрович, менеджер «П.П.Бісквіто-Мілк» Супрунчук Олександр Сергійович і представник  Староконстянтинівського  молокозаводу менеджер Хилобокий Олександр Володимирович. Селянами було задано багато питань, зокрема:

  • щодо ціни на молоко;
  • щодо вартості молочної продукції в роздрібній торгівлі ( в магазині літр молока коштує 23 гривні а в селян приймають по 3 гривні 80к.);
  • чому в різних селищах Любарського району різна ціна на молоко, адже молоко теж саме і покупці ті ж;
  • чому селянам платять за молоко як ніби воно  низькосортне, а фермерським господарствам платять як за молоко вищого ґатунку.

Також були запитання відв. о. старост, щодо ремонту доріг, що руйнують молоковози, співпраці та соціального партнерства. Порозуміння досягнуто так і не було але усіма учасниками зібрання була підтримана думка, що тільки об`єднання селян у кооперативи, закупівля ними доїльного та холодильного обладнання дасть їм змогу самим впливати на цінову політику та вести пошук кращих ринків збуту своєї продукції.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису