Фото без описуПеревага контрактної армії в Україні - в першу чергу в мотивації і бажанні людини бути військовим. Тобто - в усвідомленому виборі, який робить людина, вибираючи професію військового - захищати свою Батьківщину - Україну. Це головна і основна перевага контрактної армії, не тільки в Україні, але і у всіх провідних країнах світу.

Друга істотна перевага контрактної армії для України - залучення фахівців, які вже отримали спеціальну або вищу освіту, робили це свідомо і, відповідно, вже мають потрібний армії багаж знань і навичок в цивільних професіях.

У той час, коли багато кваліфікованих фахівців не можуть знайти собі роботу в цивільному житті, не можуть реалізувати себе, гідно утримувати сім'ю, армія сьогодні відкриває для них величезний спектр можливостей: і моральних, і матеріальних, і кар'єрних.

Грошове забезпечення

  • особам рядового складу — 8 прожиткових мінімумів;
  • особам сержантського складу — 9 прожиткових мінімумів;
  • особам офіцерського складу — 10 прожиткових мінімумів.   

Додаткова щомісячна грошова винагорода за участь в ООС:

  • на першій лінії  оборони — 10000 грн,
  • на 2-й, 3-й лініях оборони — 4500 грн.

Одноразовий бонус від місцевої влади у сумі 5000 грн.

Відпустка - від 30 до 45 календарних днів. Час служби зараховується до страхового стажу, стаж роботи за фахом і стаж державної служби.

Перед тим, як прийти до військкомату, людина, як правило, зважує всі «за» і «проти», обговорює своє рішення з сім'єю, очевидно, радиться з друзями. Участь в ООС, в першу чергу, залежить від бажання самого військовослужбовця. У нас дуже багато «тилових» військових частин, які виконують завдання забезпечення за різними напрямками діяльності Збройних Сил. Тому підписання контракту не означає участь у бойових діях в зоні ООС. І тільки через певний проміжок часу, після відповідної підготовки і при особистому бажанні військовослужбовець може потрапити в зону ООС, де оплата його служби зростає.

Всі бажаючі можуть звернутися до Любарського районного військового комісаріату, або отримати повну консультацію в телефонному режимі за номером 2 -35- 43.