Фото без описуПідприємці з Житомирщини та внутрішньо переміщені особи, які ведуть бізнес на території області протягом останнього року можуть отримати грант на купівлю обладнання до 5 тис. євро.

 Набір зацікавлених підприємців до участі у тренінгах з масштабування власного бізнесу проводить Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках Проекту «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні», який фінансується Федеративною Республікою Німеччина.

 До подання заявок на участь у тренінгах запрошуються особи із числа внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад віком від 18 до 60 років, бізнес яких відповідає наступним критеріям:

  1. Безперервна операційна діяльність та офіційна реєстрація бізнесу протягом останнього року;
  2. Заявник має бути зареєстрованим як ФОП або володіти офіційно зареєстрованою компанією (ТОВ або іншого типу). Перевага віддаватиметься компаніям, 100% прав власності на які належать заявнику. Водночас, допускається також співвласність, але при цьому частка власності заявника повинна бути не менше 50%. Інша частка прав власності повинна належати особі чи особам, які відповідають критеріям уразливості МОМ. Якщо компанія належить членам одного домогосподарства, це також допускається. У будь-якому разі, заявник повинен бути безпосередньо залучений до бізнесу та керування ним.
  3. Фізичне розташування в орендованому / власному виробничому чи офісному приміщенні протягом принаймні одного року, що має бути підтверджено відповідним договором оренди або актом на право власності на приміщення;
  4. Категорії бізнесів: виробництво, сільське господарство, послуги (підприємства у сфері роздрібної та оптової торгівлі не допускаються);
  5. Кількість офіційно працевлаштованих найманих працівників – не менше чотирьох; трудові угоди мають бути заключенні не менш ніж за шість місяців до подання заявки на участь у програмі;
  6. Річний валовий дохід (обсяг продажів) не менше ніж 1 000 000 гривень, що має бути підтверджено у податковій декларації за 2017 рік або іншим документальним чином.

Розмір грантової допомоги у вигляді профільного обладнання у разі успішного захисту бізнес-планів – до 5 тис. євро.

 В рамках програми допускається участь осіб, які стали бенефіціарами проектів МОМ не менш ніж за 24 місяці до подання заявки на участь у цій програмі.

 Заявки приймаються до 5 листопада включно щоденно з 10:00 до 17:00. Субота та неділя – вихідні. 

 Відбір відбувається на конкурсній основі – подання заявки не гарантує, що ви станете учасником тренінгу.Відібраним учасникам програми зателефонують співробітники МОМ або представники виконавчого партнера МОМ. Відібраним кандидатам повідомлять місце та точну дату проведення тренінгу.

 Подати заявку на участь можна в офісі Благодійної організації «Фонд громади Житомира», адреса: Майдан Згоди, 6, оф. 17, тел: 096-627-78-52, 0412 46-10-86 контактна особа – Марина Хайнак, електронна адреса: mom.zt2015@gmail.com.