Фото без описуНезважаючи на проведення цілеспрямованої роботи по попередженню випадків самовільних залишень військових частин або місць служби військовослужбовцями (далі СЗЧ), у 2018 році продовжують мати місце випадки ухилення від проходження військової служби військовослужбовцями.

Відповідно до положень статті 12 Закону України “Про Збройні Сили України”  підтримання на належному рівні бойової готовності та боєздатності, проведення виховної роботи, збереження життя і здоров’я особового складу, забезпечення законності та військової дисципліни – є основними складовими діяльності Збройних Сил України, що здійснюються командирами і начальниками всіх рівнів.

Проте, усупереч вимог статей 5, 6, 45 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України окремими командирами військових частин, військових комісаріатів не забезпечено належний рівень військової дисципліни, правопорядок та виховання особового складу. З цих причин, продовжують мати місце факти СЗЧ військовослужбовцями.

Тому з метою забезпечення належного рівня військової дисципліни та правопорядку серед військовослужбовців військових комісаріатів Житомирської області та недопущення скоєння правопорушень, у період з 1 листопада по 30 листопада 2018 року Житомирським  зональним відділом Військової служби правопорядку спільно з районними військовими комісаріатами проводиться широкомасштабний розшук  військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини чи місця служби.

          Самовільне залишення військової частини або місця служби (стаття 407 Кримінального Кодексу України) становить закінчений склад злочину з моменту залишення військової частини і триває протягом усього періоду, поки особа, щодо якої командування повідомило в правоохоронні органи, не була затримана, або не з'явилась із зізнанням.

У зв’язку з цим, звертаємось до батьків, друзів, родичів військовослужбовців, допомогти своїм близьким людям виправити свою, помилку, перестати переховуватись від слідства і відкрити для себе майбутнє.

За додатковою інформацією звертайтесь до Любарського районного військового комісаріату, за адресою: смт.Любар, вул..Ватутіна,3