Фото без описуНа краудфандинговій платформі Na-Starte, який допомагає знайти кошти для фінансування стартапів, комерційних і суспільно-соціальних проектів, бізнес-ідей, громадська організація «Молодь обирає життя» збирає кошти на реалізацію проекту «Створення Арт-простору у селі Іванківці» у Семенівській ОТГ Житомирської області.

Необхідно зібрати 62,5 тисячі гривень, які планують витратити на обладнання колишнього приміщення бібліотеки системою опалення та проведуть косметичний ремонт.

«Цей проект покликаний активізувати громаду. Молодь тут знайде можливості для реалізації своїх ідей і отримає безцінний досвід написання проектів та пошуку ресурсів для їх реалізації. Це надважливо – завершити збір коштів вчасно», - наголошуєТетяна Носова, голова громадської організації «Молодь обирає життя».

«Арт-простір» охопить своєю діяльністю всі дванадцять сіл Семенівської ОТГ. Працюватиме з 09:00 до 20:00, адже організатори анонсують насичену програму заходів та курсів для розвитку молоді, народних промислів, підприємництва й здорового способу життя. Перші зібрані 14 тисяч гривень підуть на ремонт приміщення та опалення далі в планах громадської організації створення муралу і закупівля меблів.

На сьогодні центр вже розпочав свою діяльність, громадська організація в рамках іншого проекту «Творчість рухає світ», залучила молодь та ресурси для облаштування однієї кімнати в будівлі.

«Коли ми побачили як активно молодь долучилась до реалізації ідеї створення «Арт-простору», то зрозуміли, що жодні проблеми не стануть нам на заваді, щоб у старій бібліотеці знову забурлило життя», - наголошує Наталія Семенюк, голова Семенівської сільської ради.

У червні цього року команда молоді Семенівської ОТГ взяла участь у молодіжному форумі "Можливості молоді в громаді в умовах децентралізації", який організовував Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою "U-LEAD з Європою" та Мінрегіоном України в Городницькій ОТГ. На форумі команди із шести громад навчались писати проекти та генерувати ідеї для розвитку молодіжного середовища. Ідея створення такого Арт-простору, зародилась саме тоді, і вже за чотири місяці молодь впроваджує цю ідею в життя.

Платформа Na-Starte діє за принципом магазину-предпродаж: надаючи фінансову підтримку автору проекту, спонсор робить попереднє замовлення на продукт або послугу, а не просто вкладає гроші. Тому підтримавши ідею проекту спонсор може замовити браслети, туристичні магніти, блокноти або екскурсію по туристичному маршруті громади.

Збір коштів триватиме ще 20 днів, на сьогодні вже зібрано 14 тисяч 365 гривень із необхідних 62 тисяч 500 гривень. Підтримати проект можна за посиланнямhttps://bit.ly/2R4ozuR

Фото без опису

 

Фото без опису