Фото без описуЗ 30 листопада по 2 грудня на базі Любарської гімназії №1 відбувся семінар-тренінг для заступників директорів з навчально-виховної роботи з проблем нової української школи, який провела методист інформаційно-методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради Циганович Галина Миколаївна. У роботі взяли участь педагоги усіх шкіл селищної ради та району.

Заступники директорів опрацювали Концепцію НУШ, Державний стандарт початкової освіти. Вони розглянули модельні навчальні програми, базовий та типовий навчальні плани, тренувалися самостійно складати робочий навчальний план закладу освіти.

Педагогів зацікавили психологічні  особливості сучасних шести-  семирічних дітей (нове покоління – діти-α) та особливості організації освітнього середовища для них.

Учасники тренінгу вчилися планувати фізичне середовище класної кімнати, вчилися розміщувати навчальні матеріали, навчальні центри/осередки, дізналися про поняття ротаційних моделей «щоденні 5» та «щоденні 3», навчилися планувати тематичний день, працювати з LEGO, розглянули поняття про формувальне оцінювання. Завучі працювали в групах, парах змінного складу; проводили ранкові зустрічі, SMART-руханки.

Загалом, цілковито дружня атмосфера допомогла учасникам тренінгу поглибити свої знання з проблеми «Інтеграція. Тематичний та діяльнісний підходи».

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису