12 грудня провідний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства Сідова Валентина Василівна відвідала підприємство «Кромберг енд Шуберт Житомир»- підприємство з 100 % іноземними інвестиціями, на якому виготовляють електричні бортові кабельні системи для автомобілів світового класу.

На базі підприємства було проведено семінар на тему «Як перетворити відходи на доходи», де фахівці з екологічних питань надавали свої рекомендації щодо поводження з ТПВ у громадах. На підприємстві до цього ставляться надзвичайно відповідально. На виробництві співробітники компанії сортується сміття одразу на чотири категорії. Потім воно відправляється на вториннуобробку.

Довідково:

ЛЮБАРСЬКА громада увійшла до переліку 36 ОТГ з трьох областей України (Дніпропетровська, Волинська та Житомирська)  для участі в проекті «Покращення якості послуг в сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ» Програми «U-LEAD з Європою», що втілюватиметься спільно з Кластером сталого економічного розвитку GIZ, в рамках якого буде розроблено місцевий план заходів щодо управління ТПВ у відповідності до Національної стратегії управління відходами та Національного плану дій з управління відходами.

В рамка якого було організовано цей захід.