9 січня 2019 року  керівництво району та  селища спільно з працівниками райдержадміністрації, районної ради, селищної ради та усіма бажаючими здійснили покладання квітів з нагоди 75-річниці  визволення Любарщини від фашистських загарбників.

Голова ради ветеранів Гудзь  Степан Оксентійович ознайомив присутніх  на мітингу з історичними подіями які відбулися на теренах Любарщини

            9 січня цього року  - 75 років поспіль люди старшого віку згадують бойову зиму далекого 1944 року. Визволення Любарщини від німецько-фашистських загарбників стало можливим унаслідок підписаного в грудні 1943 року Військовою радою Першого Українського фронту плану Житомирсько-Бердичівської наступальної операції, який передбачав розгромити головне угрупування ворога в районі Брусилова, оволодіти Житомиром, Коростенем, Бердичевом з подальшим виходом на рубіж Любар, Вінниця, Липовець. Бої за визволення нашого краю розпочались 4-5 січня 1944року. Їх вели частини 60-ї армії, Рильсько-Київська та дві Темрюківські стрілецькі дивізії 18-ї армії і бригади 4-ого Кантемірівського танкового полку. Особливо  жорстокі бої були поблизу Привітова, Меленець, Виноградівки, Веселки, Михайлівки, Филинець, Липно, Кутищ (для прикладу, за звільнення Липно загинув 101 воїн, Филинець- 225). 8 січня 1944 року наші війська підійшли до околиць Любара, однак здолати опір німців на пагорбах біля Юрівки не вдалось, тому командуванням було прийнято рішення обійти оборону. Вранці, 9 січня, в межах нинішнього сільгосппідприємства в селі Юрівка, через річку Случ на болотисту місцевість північно-східніше Громади переправились танкова та стрілкова бригади 4-ого гвардійського корпусу. Вороги, побоючись оточення, залишили Любар.