Фото без опису День Соборності – свято України, яке відзначаємо щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. Її втіленням займалися українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. Вона знаходила своє вираження в боротьбі українського народу за територіальну цілісність і єдність у ХVІІІ – ХХ століттях. І нині, в столітті ХХІ-ому, ця боротьба триває.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

22 січня  вся Україна відзначає цей день, і Любарщина не виняток.  В залі районного будинку культури з патріотичними, привітальними словами виступили голова районної ради  І.П.Кучер, секретар селищної ради В.В.Янко та голова ради ветеранів О.С.Гудзь.

Фото без опису

Василь Володимирович Янко сердечно побажав усім землякам міцного здоров’я, добра, миру, злагоди і глибокої віри в гідне майбутнє рідного краю й України. Як зауважив Василь Володимирович: «Віриться, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, кращих синів української землі навіки залишатиметься непорушною, що наше жовто-блакитне знамено гордо майорітиме над нашою вільною, незалежною, єдиною, соборною, міцною, процвітаючою державою. Адже в єдності наша сила!»

Після урочистих заходів усі присутні утворити живий ланцюг єднання, який уже став традицією.

Фото без опису

Фото без опису