Фото без опису22 січня 2019 року у Любарській районній філії Житомирського ОЦЗ відбувся захід для 25 безробітних осіб, які перебувають на обліку у районній філії на тему: «Стан впровадження реформи децентралізації влади в Житомирській області». Захід проводили секретар Любарської ОТГ Янко В.В. та радник з питань децентралізації  Житомирського центру  розвитку місцевого самоврядування Романович С.С.

     Із вступним словом і презентацією виступив секретар Любарської ОТГ Янко Василь Володимирович, який детально на слайдах ознайомив присутніх про хід виконання бюджету за 2018р.

     Була названа сума бюджету і по кожному пункту проекту було проінформовано скільки грошей витрачено на ту чи іншу програму. Оголошена була сума, яку отримала ОТГ з тих чи інших джерел надходжень.  Також детально ознайомив присутніх із планами роботи на 2019 р. Присутні із задоволенням сприймали інформацію про переваги обєднання громади і перспективи розвитку. По закінченню презентації Янко В.В. відповів на поставлені запитання присутніх.

     Радник з питань децентралізації   Романович Сергій Сергійович ознайомив присутніх з впровадженням реформи децентралізації, перспективами та можливостями, які відкриваються перед ОТГ та тими сільськими радами, які планують приєднатися до об’єднаної громади.

    Піднімалося питання щодо освіти та медицини у районі. Також громада зацікавлена у розвитку підприємництва, адже більшість податків залишатиметься у бюджеті ОТГ. Ознайомили присутніх із прикладами успішних підприємств. Сирні та молочні ферми, садівництво, ягідництво, вирощування кролів та виробництво молока та продуктів із нього і все це у вигляді кооперативів та приватних фірм.

    Під час заходу було презентовано матеріали по самозайнятості населення різних областей країни. Запропоновано ідеї започаткування власної справи та озвучено наявні вакансії по громадах, які могли б бути привабливими для учасників заходу.

    По закінченню презентації Романович С.С. відповів на всі запитання присутніх, а їх було багато, а також надав індивідуальну консультацію 2 молодим безробітним, які виявили бажання започаткувати власну справу. Також ознайомив із веб порталами, де можливо побачити їхні презентаційні програми, взяти участь у грантах та  конкурсах.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису