На п’ятому році війни фото дівчини у камуфляжі вже не викликає ажіотажу і сплеску коментарів типу: «Війна – не жіноча справа»; «Дівчата на війні – самі проблеми», тощо. За час АТО та ООС неслабка стать довела свою боєздатність, а суспільство, своєю чергою, навчилося приймати її вибір і право захищати країну із зброєю у руках.

Статтi                                                                           

Останні роки точились дискусії із приводу інтеграції жінок у Збройні Сили. Ставились запитання на кшталт: Чи можуть жінки бути професійними солдатками (адже армія та війна – це так звана «нежіноча» справа)? Верховна Рада України на засіданні 6 вересня поставила своєрідну крапку у даному питанні та  схвалила у другому читанні законопроект №6109 щодо створення рівних умов та можливостей для служби жінок і чоловіків у Збройних Силах України. Свої голоси за проект закону віддали 247 народних депутатів.
         Є приклади мужності та краси у Любарському районі.

У Любарському районному військовому комісаріаті третій рік проходить свою службу солдат Карпенко Наталія, на посаді оператора відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу. Користується заслуженим авторитетом серед колег та громадян району. За високі показники бойової, мобілізаційної готовності, сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову трудову дисципліну, успішне виконання поставлених завдань службової діяльності за підсумками 2018 року нагороджена Грамотою Житомирського обласного військового комісара.

Двоє молодих, чарівних  дівчат пішли за покликом серця та поповнили ряди Збройних Сил України у 2018 році. Загороднюк Катерина, жителька с.Панасівка, яка проходить службу у  

26-тій окремій артилерійській бригаді  (військове формування артилерійських військ Збройних сил України, що входить до складу оперативного командування «Північ». Базується в місті Бердичів Житомирської області).

Міщенко Світлана з смт.Любар військовослужбовець 95-тої окре?мої  десантно-штурмова брига?ди (військове з'єднання десантно-штурмових військ у складі Збройних сил України). Базується у м. Житомир.