Фото без описуШкола покликана стати тим місцем для особистості учня і вчителя, де буде духовно збагачуватись кожен учасник навчально-виховного процесу, де буде формуватись громадська зрілість і особиста відповідальність за свій вклад у національно-культурне відродження України у розбудову держави.

Формуванню історичної пам'яті, вихованню любові до рідного краю, до своєї батьківщини сприяють створенні  історико-краєзнавчі музеї та кімнати в багатьох школах району.

22 січня  2019 року на базі  відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради було проведено  конкурс юних екскурсоводів – краєзнавців «Край, в якому я живу». У заході взяли участь екскурсоводи  з шести закладів загальної середньої освіти: Любарської гімназії №1 (педагогічний керівник Головко Л.В.),Березівської ЗОШ І-ІІІ ст.(педагогічний керівник Поліщук Л.В.), Мотовилівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. І.Мороза  ( педагогічний керівник Кваша В.П.) – представляли шкільні музеї народознавства, краєзнавства, українські світлиці. Учні Гринівецького НВК (педагогічний керівник Гуменюк Л.Г.), Привітівської ЗОШ І-ІІІ ст., Великодеревичівської ЗОШ І-ІІІ ст.(педагогічний керівник Губарець Н.І.) – презентували шкільні музеї історії села, вели розповідь про Героїв односельців, учасників АТО. Розповіді юних краєзнавці були цікаві, захоплюючі,  супроводжувалися презентаціями, слайдами, демонстраціями музейних експонатів. Рада музею Любарської гімназії №1 підготувала та представила екскурсію «Завітайте до нашої світлиці». Екскурсоводи  Привітівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Гринівецького НВК зосередили свою розповідь на  розділах музеїв«Героям АТО». Цікаве дослідження, щодо випікання хліба, короваю у селі Березівка провели учні Березівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Найцініший скарб на землі»  і будуть представляти свою роботу на обласному етапі конкурсу юних екскурсоводів-краєзнавців.

Тож побажаємо нашим юним екскурсоводам успіхів та перемог, а учнів та вчителів для розширення знань про культуру, побут, історію Любарщини запрошуємо відвідати шкільні музеї.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису