Увага!!!

З метою виявлення талановитих, творчих родин Житомирщини, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сприяння реалізації їх творчих задумів 21 листопада 2018 року у приміщенні Житомирської обласної філармонії відбудеться обласний фестиваль родин «Єдина родина – єдина країна».

За додатковою інформацією для участі у даному фестивалі звертатися до Служби у справах дітей Любарської селищної ради, яка знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Незалежності, буд. 39, каб. 74, е-malldity_lubar@ukr.net , тел. .(04147) 2-30-03.

 

ПОЛОЖЕННЯ

про обласний фестиваль родин «Єдина родина – єдина країна»

 

            І. Загальні положення

    1. Це Положення визначає порядок організації та проведення обласного фестивалю родин «Єдина родина – єдина країна» (далі  – Фестиваль) у рамках святкування Дня спільних дій в інтересах дітей, засновником якого є служба у справах дітей облдержадміністрації.
    2. До участі у Фестивалі запрошуються творчі родини, які взяли на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (усиновлення, опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу).
    3. Керівництво підготовкою, проведенням та організаційно-методичне забезпечення Фестивалю здійснює служба у справах дітей облдержадміністрації.
    4. Для організації та проведення Фестивалю створюється організаційний комітет, склад якого затверджується наказом служби у справах дітей облдержадміністрації.
    5. Організаційний комітет Фестивалю складається з представників служби у справах дітей облдержадміністрації і фахівців у галузі культури і мистецтва та забезпечує якісну підготовку та реалізацію програми Фестивалю:

визначає терміни та організаційні умови проведення Фестивалю;

здійснює підбір та формування складу учасників Фестивалю;

розробляє програму Фестивалю;

координує оперативну роботу з підготовки, організації та проведення Фестивалю.

ІІ. Мета, завдання, місце та терміни проведення Фестивалю

    1. Фестиваль проводиться з метою виявлення талановитих, творчих родин Житомирщини, згуртування різних поколінь навколо ідеї їх єднання на засадах високої духовності української нації.
    2. Основними завданнями Фестивалю є:

підтримка та розвиток декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, сприяння реалізації творчих задумів обдарованих родин;

розвиток самодіяльної творчості, відродження народних традицій української родини, поглиблення і розвиток пізнавальних інтересів дітей, залучення їх до активної участі у мистецькому житті краю;

обмін творчим досвідом, розвиток і укріплення творчих зв?язків.

    1. Дата та місце проведення Фестивалю визначаються наказом служби у справах дітей облдержадміністрації.

 

ІІІ. Умови та порядок проведення Фестивалю

1. У Фестивалі беруть участь творчі родини, які взяли на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (усиновлення, опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу).

  1. Фестиваль проводиться у наступних номінаціях:

«Родинний марафон талантів – «Хвилина слави»

Кожна сім’я представляє концертні номери, опираючись на засоби театралізації, хореографії, пісенну та фольклорну творчість тощо. Учасники Фестивалю виконують по одному концертному номеру. Номери виконуються наживо або під фонограму (-1). Тривалість виступу 3-5 хв.

«Світ родинних захоплень»

Родини представляють вироби виготовлені власноруч різними техніками.

Передбачається майстер-клас з виготовлення виробів членами родини (всі матеріали та інструменти необхідно мати з собою).

«Родинна смакота»

Родини представляють кулінарні вироби виготовлені власноруч.

  1. Кількість виступів від родини не повинна перевищувати кількості номінацій.
  2. Кожен учасник Фестивалю повинен мати необхідний музичний супровід виступу та сценічний одяг.
  3. До місця проведення Фестивалю учасники прибувають організовано у супроводі керівника делегації – представника служби у справах дітей райдержадміністрації, міськвиконкому, об?єднаної територіальної громади.
  4. Для участі у Фестивалі служби у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад, об?єднаних територіальних громад не пізніше терміну, визначеного наказом, подають до служби у справах дітей облдержадміністрації заявку на участь у Фестивалі (додаток 1). До заявок додається рішення (розпорядження) про влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до родини.
  5.  Під час проведення Фестивалю обробка персональних даних учасників здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».
  6. За відсутності заявок, неправильного їх оформлення або порушення термінів подання учасники до участі у фестивалі не допускаються.
  7. Учасники Фестивалю повинні дотримуватись вимог цього Положення, програми Фестивалю.

 

 IV. Відзначення учасників та фінансування Фестивалю.

1. Всі родини, учасники фестивалю відзначаються дипломами та подарунками.

2. Фінансування Фестивалю здійснюється службою у справах дітей облдержадміністрації відповідно до затвердженого кошторису витрат та за рахунок інших джерел не заборонених чинним законодавством.

3. Фінансування витрат на проїзд, харчування в дорозі, відрядження супроводжуючих осіб, оформлення та транспортування конкурсних робіт здійснюється за рахунок сторони, що відряджає.

 

Начальник відділу з питань

соціального захисту, опіки

та піклування дітей служби

у справах дітей облдержадміністрації                                                              Л. М. Пастушенко

Додаток за посиланням...https://rada.info/upload/users_files/04345664/1bd1cebbeddc9665e70a8a3a20116a22.docx