В листопаді 2018 року Любарським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) було здійснено моніторинг діяльності з питань надання соціальних послуг та оцінки якості цих послуг.

         Моніторинг та оцінка проводиться:

  • з метою визначення відповідності надання соціальних послуг державним стандартам цих послуг та потребам їх отримувачів;
  • забезпечення надання населенню гарантованих державою якісних соціальних послуг;
  • удосконалення діяльності роботи з організації та надання соціальних послуг.

         Моніторинг соціальних послуг передбачає систематичний збір та обробку статистичних, оперативних, адміністративних даних.

         Для отримання якісних показників даних моніторингу соціальних послуг було здійснено вибіркове анкетування підопічних територіального центру.

         Моніторинг здійснювався з залученням начальника відділу соціальної служби Любарського ОТГ та представників старостатів.

 

 

 

 

 



Відділення соціальної допомоги вдома територіального центру утворене для надання соціальних послуг за місцем проживання /перебування  не менш як 80 одиноким громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності (мають ІІІ, IV, V групи рухової активності) та потребують сторонньої допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах згідно з медичним висновком, а саме:

  Людей похилого віку;

  Інвалідів (які досягли 18-річного віку), крім інвалідів унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які отримують соціальну допомогу на постійний сторонній догляд, побутове та спеціальне медичне обслуговування відповідно до Законодавства України;

  Хворих (з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці);

   Відділення не здійснює надання соціальних послуг громадянам, які потребують цілодобового стороннього догляду;

  Відділення соціальної допомоги вдома може здійснювати обслуговування людей похилого віку, інвалідів(які досягли 18-річного віку), хворих(з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування, але мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд та допомогу. Обслуговування таких громадян здійснюється за плату відповідно до тарифів на платні соціальні послуги або з установленням диференційованої плати.

 Орган місцевого самоврядування, що утворив територіальний центр, може приймати, як виняток рішення (розпорядження) про звільнення від плати за надання соціальних послуг відділенням соціальної допомоги вдома громадян, які мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу. В такому разі видатки , повя’зані із наданням соціальних послуг громадян, передбачаються в кошторисі територіального центру за рахунок додаткових коштів місцевого бюджету.     

  На даний момент колектив соціальних робітників в кількості 42 осіб обслуговує 436 підопічних територіального центру які проживають на території Любарської ОТГ та Любарського району. Це особи похилого віку, ветерани війни, учасники війни, інваліди, ветерани праці, діти війни, учасники ліквідації на ЧАЕС.

   Право на позачергове надання соціальних послуг відділенням соціальної допомоги вдома мають одинокі ветерани війни, жертви нацистських переслідувань, особи які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та віднесені до 1,2 і 3 категорії, особи депортовані за національною ознакою.

Медичними протипоказаннями для надання соціальних послуг громадян є наявність у них інфекційних захворювань, залежності від психоактивних речовин, алкоголю, психічних захворювань, що потребують перебування на спеціальному диспансерному обліку.