Фото без описуЗбільшення правопорушень серед дітей та молоді у нашому сьогоденні є надзвичайно гострою проблемою, адже такі соціально негативні явища, як  розпад сім’ї, процеси деморалізації суспільства, стрімкий розвиток наркоманії, токсикоманії, безробіття –  стають одними із причин вчинення правопорушень.

Профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх є одним із найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми.

Працівниками служби у справах дітей щомісячно проводяться профілактичні бесіди із неповнолітніми, які скоїли правопорушення. Наприклад, з 25.03.2019 р. по 01.04.2019 р. начальником служби у справах дітей Л.Л. Ющенко та спеціалістом служби А.І. Кулініч були відвідані сім’ї неповнолітніх правопорушників, де було обстежено умови проживання вищезазначених осіб, законних представників разом із неповнолітніми викликано до служби з метою проведення роз’яснювальних бесід, а також відвідані заклади у яких навчаються особи, які скоїли правопорушення.

Зазвичай зміст бесід полягає у роз’ясненні дітям їх законних прав, обов’язків, виявленні причин, які спонукали їх до вчинення правопорушення, з’ясуванні матеріально – побутових умов проживання в сім’ях, де вони проживають. В ході бесід  аналізуються: родинний вплив та психологічний мікроклімат в сім'ях на поведінку підлітків та звичайно, особлива увага під час спілкування, приділяється застереженню від вчинення в майбутньому повторних адміністративних чи кримінальних правопорушень, проявів агресивної поведінки, порушень громадського порядку.

Із батьками дітей, проводиться роз’яснювальна робота щодо належного виконання своїх батьківських обовязків.

Фото без описуФото без опису