Про нормативну базу фінансування підтримки агропромислового

комплексу

 

     Підтримка аграріїв Житомирщини у 2019 році (рішення обласної ради від 07.03.2018 р № 938 (зі змінами від 26.07.2018)

  1. Відшкодування  вартості установок індивідуального доїння корів.

Відшкодування вартості установок індивідуального доїння, придбаних господарствами населення у сумі рівній придбання, але не більше 7000 грн.

  1. Приріст поголів’я корів у сільгосппідприємствах;

Спеціальна бюджетна дотація у розмірі 2000 грн за кожну прирощену корову власного відтворення для:

с.г. підприємств, в яких утримується не менше 30 корів;

       фермерських господарств, в яких утримується не менше 10 корів.

  1. Часткове відшкодування вартості закуплених племінних телиць, нетелей, корів молочного та м’ясо-молочного напрямів продуктивності, придбаних господарствами населення у племінних заводів, племінних репродукторів на території області і за її межами у розмірі половини вартості придбання, але не більше 10 000 грн за голову.
  2. Сприяння розвитку фермерських господарств;

Часткове відшкодування вартості витрат на придбання причіпної та навісної сільськогосподарської техніки і обладнання.

    Фінансова підтримка з обласного бюджету надається фермерському господарству, у власності та користуванні якого перебуває не більше 50.0 га земель сільськогосподарського призначення і яке має чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 1.5 млн.грн, крім новостворених (за останній звітний період):

  • У розмірі 50% вартості у національній валюті понесених витрат за придбання причіпної та навісної с.г.техніки і обладнання с.г. виробництва без ПДВ, але не більше 100.0 тис.грн одному фермерському господарств.
  1. Розвиток органічного виробництва;

Часткове відшкодування вартості витрат на сертифікацію відповідності виробництва органічної продукції с.г.підприємствам та часткового відшкодування вартості закупівлі органічного насіннєвого матеріалу.

    Компенсація з обласного бюджету надається с.г. підприємствам, які мають до 1 тис.га земель с.г.призначення під органічним виробництвом:

  • у розмірі 50% у національній валюті понесених витрат, включаючи ПДВ, із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та видачею сертифіката відповідності у рослинництві, тваринництві та переробці с.г.продукції, але не більше 50 тис.грн одному суб’єкту господарювання незалежно від видів с.г. діяльності та видів продуктів переробки;
  • у розмірі  20% вартості придбаного насіннєвого матеріалу, включаючи ПДВ, але не більше 400 грн на 1 га.
  1. Сприяння розвитку кооперативів

Фінансова підтримка з обласного бюджету на придбання с.г.техніки та технологічного обладнання надається обслуговуючим кооперативам за результатами конкурсу у розмірі до 90% вартості техніки та обладнання без урахування сум податку на додану вартість, але не більше 200.0 тис.грн на один кооператив.

  1. Надання державного пільгового кредитування індивідуальним сільським  забудовникам;

Кредити надаються індивідуальним сільським забудовникам за рахунок кредитних ресурсів Фонду для фінансування спорудження житлових будинків з надвідними підсобними приміщеннями, добудови незавершених житлових будинків, спорудження інженерних мереж, підключення їх до існуючих комунікацій, придбання незавершеного будівництвом житла за результатами оцінки, проведеної відповідно до законодавства, придбання готового житла за результатами оцінки. Проведеної відповідно до законодавства, спорудження господарських приміщень, проведення реконструкції (ремонту) житла.

 

 

                 ДЕРЖАВНИЙ  БЮДЖЕТ

  1. Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі  шляхом здешевлення кредитів.

Постанова Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300

Бюджетна програма 2801030 «Фінансова підтримка заходів  в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів».

  1. Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств.

Постанова Кабінету Міністрів України № 106 від 07.02.2018, №126 від 30.01.2019 р.

Бюджетна програма 2801230 «Фінансова підтримка фермерських  господарств».

  1. Державна підтримка галузі тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва).

Постанова Кабінету Міністрів України № 107 від 07.02.2018 р зміни № 110 від 30.01.2019 р

Бюджетна програма 2801540 ержавна підтримка галузі тваринництва».

  1. Державна підтримка розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства.

Постанова Кабінету Міністрів України № 587 від 15.07.2005 (зі змінами).

Бюджетна програма 2801350 «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладання молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними».