Фото без опису Одним з бюджетоформуючих податків місцевих бюджетів є акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольні напої та тютюнові вироби).  Звертаємось до всіх жителів нашої громади:

купуючи  акцизний товар, вимагайте чек. Цим самим, Вашу суму  зможе офіційно побачити  податковий орган і перерахувати  суму акцизного податку до відповідного бюджету.  Таким чином,  Ви збільшуєте надходження не в «скарбничку» приватного підприємця, а в бюджет своєї  громади. Крім того, отримання  чеку – це гарантія придбання Вами якісного товару, а не підробки.

 Наступна проблема.  Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачено, що розлив алкогольних напоїв здійснюється виключно у передбачену діючими стандартами скляну тару, а також у сувенірні пляшки та художньо оформлений посуд із скла чи глазурованої кераміки. Розлив алкогольних напоїв в упаковку типу «Tetra-Pak» і «Baginbox» заборонено діючим законодавством. Відповідно, реалізація алкогольних напоїв розлитих в упаковку типу «Tetra-Pak» і «Baginbox» є порушенням законодавства. Споживання продукції із забороненої тари – це дуже велика загроза для здоров’я Вашого організму.

   В разі виявлення  порушень законодавства про реалізацію алкогольних  напоїв та тютюнових виробів просимо інформувати відділ економічного розвитку та інвестицій Любарської селищної ради за адресою смт. Любар вул. Незалежності, 39.