Фото без опису23.04.2019 року працівниками Служби у справах дітей Любарської селищної ради Л.Л. Ющенко та А.І. Кулініч був здійснений робочий візит до Великоволицької ЗОШ І-ІІ ступенів. Спеціалістами було акцентовано увагу щодо внутрішньо-шкільного обліку дітей, схильних до правопорушень та постановки на облік дітей, які не відвідують або систематично пропускають навчальні заняття без поважних причин.

            Наголошено, що постановка дитини на облік не є покаранням, а має на меті допомогти дитині виправити свою поведінку, носить виключно профілактичний характер та є підставою для проведення індивідуальної профілактичної роботи в межах компетенції навчального закладу, яка регламентується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про професійно-технічну освіту», Конвенцією ООН про права дитини, Примірним положення про загальноосвітній навчальний заклад (затвердженим Постановою Кабінету Міністрів від 27 серпня 2010 р. № 778), Примірним статутом загальноосвітнього навчального закладу (затвердженим наказом Міністерства освіти і науки від 29 квітня 2002 р. № 284), Примірним положенням про раду загальноосвітнього навчального закладу (затвердженим наказом Міністерства освіти і науки від 27 березня 2001 р. № 159).

Працівниками служби у справах дітей Любарської селищної ради, спільно з директором Великоволицької ЗОШ І-ІІ ст. та класним керівником, було проведено роз’яснювально-профілактичну бесіду з батьками учня та із самим учнем, який систематично пропускає уроки без поважних причин. Батькам наголошено про те, що вони зобов’язані забезпечувати умови для здобуття дитиною повної загальної середньої освіти та роз’яснено ст. 150 Сімейного Кодексу України та попереджено про відповідальність, яка може настати за невиконання батьківських обов’язків.