«Поезія звеличує життя!» - такий девіз у членів поетичного гуртка «Перлинка» опорного Липненського ЗЗСО. Гуртківці – діти надзвичайно творчі, заповзяті, працелюбні.

     Вони, наче зірочки, освітлюють своїми творами різноманітні шкільні заходи, пишуть поезії для годин спілкування та  уроків української і зарубіжної літератури, відгукуються на запрошення брати участь у заходах в БК та сільській бібліотеці. Без їх участі не обходяться районні та обласні конкурси. Цього навчального року усі вони, як один, пишаються своїми  друзями-гуртківцями, які уже мають певні досягнення на своєму творчому шляху. Так, Дацюк Руслана, учениця 7 класу, взяла участь у Всеукраїнському конкурсі «Літературний всесвіт», за що отримала Подяку, стала абсолютним переможцем у конкурсі «Крізь терни до зірок» у номінації «Журналістика» на районному етапі, а на обласному - здобула Диплом ІІ ступеню. Турко Діана, учениця 7 класу, стала переможцем у тому ж конкурсі у номінації «Проза» на районному етапі, а на обласному - здобула Диплом ІІІ ступеню.

А от про Бородич Аліну, ученицю 8 класу хочеться сказати окремо. Дівчина стала Абсолютним переможцем у конкурсах «Крізь терни до зірок» та «Літературна майстерня» на районному етапі. А на обласному етапі отримала Диплом ІІІ ступеню у номінації «Поезія» у першому конкурсі та Диплом І ступеню у тій же номінації у другому конкурсі. Також взяла участь у конкурсі-захисті дослідницьких робіт МАН у секції «Дитяча творчість», де захищала свою першу поетичну збірку «Струни дитячого серця» і отримала Диплом учасника. А ще була  однією із самих юних учасниць районного конкурсу поетів-аматорів «Апостроф».

Гуртківці не зупиняються на досягнутому. На разі вони працюють над кількома проектами. Перший – це співпраця з Житомирським видавництвом «Бук Друк», у якому за сприяння депутата районної ради і вчителя історії та правознавства Андрощук Валентини Андріївни замовлено друк збірки казок гуртківців «Таємниці зоряного неба». До збірки ввійшли твори Андрощук Юлії, Завязун Валерії, Бородич Аліни, Турко Діани, Петрук Людмили, Федорчук Олександри,Дацюк Руслани.

У тому ж видавництві батьки Бородич Аліни, уже за власний кошт, замовили друк її збірки поезій «Струни дитячого серця».

Другий проект – це колективні роботи «Квіткова енциклопедія у віршах» та збірка оповідань «Чарівний світ весни», над якими працюють як досвідчені гуртківці, так і зовсім юні, учні 3-4 класів. Гуртківці мріють мати змогу самостійно створювати продукти своєї творчої діяльності і щиро вірять, що з часом у них з’явиться необхідна оргтехніка, за допомогою якої вони зможуть виготовляти збірки своїх творів.

Очолює роботу гуртківців вчитель англійської мови та зарубіжної літератури Наталія Вікторівна Петрук, яка сама пише вірші. «Поезія – це мова всеосяжна» - таку назву має її власна поетична сторінка у Facebook. У 2017 році засприяння народного депутата України В. Й. Развадовського вийшла її перша збірка «Якого кольору любов». У 2018 році вона була учасником обласного літературного конкурсу «Житомир-TEN», а в цьому році – учасник районного конкурсу «Апостроф».

Тож, залишається побажати юним поетам наснаги, успіхів та творчих злетів.