Фото без описуСьогодні у громадах необхідно створювати можливості для соціально-економічного розвитку. Одним з таких інструментів – підвищення інвестиційної привабливості за допомогою  проектів і програм.

           Такий комплекс дій сприятиме підвищенню інвестиційного планування, зниженню  інвестиційних ризиків, а також створенню інвестиційного клімату в ОТГ. Одне з найбільших джерел фінансування у громаді – це кошти місцевих підприємств і організацій, які функціонують на її території. Отже чим успішніше розвиватиметься бізнес, чим краще почуватиме себе підприємець, тим більше капіталовкладень отримає громада. Об’єднані громади мають  створювати сприятливий інвестиційний клімат, прагнути цього, бо від інвестиції залежить їхнє майбутнє. Це - зростання економічного, експортного потенціалу громади. Це – впевненість у майбутньому.Інвесторів перш за все цікавлять можливості та інвестиційний клімат, який їм може запропонувати ОТГ.

Для того, щоб мати чітке уявлення про можливості ОТГ, громадою підготовлено інвестиційні пропозиції, у яких із  можна визначити, наприклад, земельні ділянки, саме того цільового призначення, яке цікавить інвестора і такий підхід  дає  результат.

Одним із   реалізованих став проект відкриття швейного цеху ПП «АРТ ТЕКСТИЛЬ», яке зареєстроване на території громади та сплачує податки в бюджет громади, нове обладнання встановлення на виробництві забезпечує безпечність та високу продуктивність праці. Варто відмітити керівника  підприємства Хачатряна Агарона Гензеловича  який  працює над перспективами розвитку «АРТ ТЕКСТИЛЬ» на території Любарської ОТГ. А найважливіший моментом є створення робочих місць для жителів Любарської громади, адже підприємство розвивається та має перспективи збільшувати кількість робочих місць.

Фото без описуФото без опису