В  українському  законодавстві міститься чимало актів, якими в різній мірі передбачено пільги для учасників бойових дій. Центральне місце серед нормативних актів у цій сфері займає Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Крім того вказане питання регулюється Законами України «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та іншими нормативними актами.

Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасниками бойових дій є особи, які брали участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини у складі військових підрозділів, з’єднань, об’єднань всіх видів і родів військ Збройних Сил діючої армії (флоту), у партизанських загонах і підпіллі та інших формуваннях як у воєнний, так і у мирний час.

         Безпосередньо перелік пільг, що передбачені для учасників бойових дій, передбачений у ст. 12 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

        Забезпечення основних пільг для даної категорії громадян гарантуються державою.

          Відділом соціального захисту населення та праці Любарської селищної ради створено базу даних пільгової категорії населення – жителів ОТГ. З метою підтримання бази в актуальному стані щокварталу вносяться зміни , які надходять з старостинських округів та особисто від громадян.

          Звертаємо увагу осіб, які являються учасниками бойових дій та перебувають на обліку для отримання житла в Любарській селищній раді, що відповідно до пункту 25 Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов і надання їм житлових приміщень в Українській РСР, затверджених постановою Ради Міністрів УРСР та Укрпрофради від 11.12.1984 № 470, на дану категорію громадян покладено обов’язок щорічно , в період з 1 жовтня по 31 грудня, проходити перереєстрацію та поновлювати документ, що підтверджують наявність пільг або змін, які відбулися в сім’ї.