В центрі селища нещодавно можна було помітити, як працює техніка підрядника з Вінниччини – ведеться реконструкція  центральної мережі господарчого питного водогону. Щорічно, для виключення поривів та витоків у мережах центрального водогону, перед комунальниками стоїть завдання заміни найбільш зношених та аварійних ділянок мереж, і особлива увага приділяється селищу, де на багатьох ділянках термін експлуатації діючих металевих труб вже давно минув, а за поточний і минулий рік відбувалося безліч поривів зі значними втратами води. В окремих ділянках зібрався такий металічний осад, що перекривав надходження води в окремі багатоквартирні будинки. Тож проведено  монтаж водогону з поліетиленових труб, що не піддаються корозії і, відповідно, мають більш тривалий термін експлуатації.

       Роботи по заміні централізованого водогону велись під контролем селищного голови Володимира Герасимчука, адже для реалізації масштабного проекту реконструкції господарчо – питного водогону потрібна була підтримка народного депутата ВРУ Развадовського Віктора Йосиповича. Саме робоча зустріч з депутатом ВРУ Развадовським Віктором Йосиповичем була результатом залучення значних коштів з державного бюджету, а саме 1 млн. 300 тисяч гривень для успішної реалізації життєво важливого проекту для жителів селища. Селищною радою було виділено 200тисяч гривень для завершення першої черги проекту.

   – Термін експлуатації діючих сталевих труб вичерпаний. Ми підрахували, що заміна мережі економічно доцільніша, ніж усувати витоки на старому водоводі, а заміна водогону на пластик дозволить уникнути ймовірності аварій мінімум на 30-50 років, – пояснив Любарський селищний голова  Володимир Миколайович Герасимчук.

      Як зазначив селищний голова в співпраці з Развадовським Віктором Йосиповичем є можливість працювати по реконструкції всієї  мережі центрального господарчо-питного водогону смт.Любар.