Фото без описуНині  необхідно захищати Батьківщину на професійному рівні, а служба за контрактом є одним з різновидів служби в Збройних Силах.

Нині, на черговому етапі реформування та розбудови Української армії, відбуваються кардинальні структурні зміни і в побудові самого війська.

Експерти переконують, що порівняно з мобілізованими, які просто мають проходити службу, контрактники виконують завдання значно краще, оскільки бажання стати військовослужбовцем і захищати Батьківщину є обдуманим та свідомо прийнятим рішенням. Отже, контрактники – професіонали військової справи.

Служба за контрактом у ЗСУ означає перехід армії виключно на професійну основу та впровадження принципів і стандартів, прийнятих у державах-членах ЄС та НАТО. Окрім того, бажаючі служити в Українській армії за контрактом отримують не лише гідні зарплату, але й певні переваги. Так, мінімальне грошове забезпечення солдата контрактноїслужби становить від 10 тис.грн. А також це грошові виплати від місцевої влади за перше укладання контракту та додаткова оплата за участь в Операції об’єднаних сил на Сході країни, сума якої залежить від лінії оборони.

 Контрактники до того ж отримують пристойний соціальний пакет. Наприклад, право безкоштовно навчатися без відриву від проходження служби (на заочній формі навчання) за рахунок Міністерства оборони. Також контрактники матимуть право на безкоштовне лікування у медичних закладах Міністерства оборони та на санаторне обслуговування зі знижкою для військовослужбовців та членів їхніх родин.

Отримати відповідь, довідкову інформацію чи роз’яснення на звернення, щодо умов та порядку укладання контракту та порядок проходження служби за контрактом у Збройних Силах України можна у Любарському районному військовому комісаріаті за адресою смт.Любар, вул.Ватутіна,3, тел.(04147)2 35 43