Фото без описуПро послуги та важливість служби «Соціальне таксі» на Житомирщині говорили нещодавно,  під час наради департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА з представниками громад, органів місцевого самоврядування, громадських організацій людей з інвалідністю.

Основною метою служби «Соціальне таксі» є поліпшення соціального обслуговування ветеранів війни, одиноких непрацездатних громадян та осіб з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків.

«Наразі в області функціонує служба «Соціальне таксі» у Житомирі, Коростені,Любарській,Брусилівській, Баранівській  ОТГ. 5 автомобілів соціального таксі приймають виклики від людей з обмеженими можливостями та відвозять їх за потреби до соціальних закладів, а іноді й у побутових справах», – розповів директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець.За його словами, на початку року три громади Житомирщини отримали 3 спеціально обладнані автомобілі марки Peugeot:

комунальна установа «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради;

управління надання соціальних послуг Баранівської міської ради;

центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любарської селищної ради.

Нові спецавтомобілі укомплектовані пасажирським підйомником, що керується дистанційним пультом. Для зручності підйомник має перехідний місток. Основні технічні параметри відповідають Директивам Безпеки ЄС.   Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любарської селищної ради налагодив  роботу в цьому напрямку , це дає можливість послуги соціального таксі максимально наблизити до жителів  нашої громади  з обмеженими можливостями…

Любарська селищна рада.