Фото без описуНа виконання Наказу начальника служби у справах дітей Любарської селищної ради «Про проведення профілактичних заходів (рейдів) «Діти вулиці», «Вокзал» на території Любарської селищної ради» та з метою профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, 07 червня  2019 року та 04 липня 2019 року службою у справах дітей було проведено профілактичні рейди «Діти вулиці», «Вокзал»  на території Веселківського старостинського округу, Липненського старостинського округу та смт. Любар.

У ході проведення рейду здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 7 сімей, в яких виховується 17 дітей (з них 13 дітей перебувають  на обліку в службі у справах дітей, як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах). За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З законними представниками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, здійснення належного контролю за місцем перебування їх дітей у вечірній час та дотримання неповнолітніми техніки безпеки під час літніх канікул, недопущення вживання алкогольних напоїв тощо.

Під час рейду були перевірені 8 магазинів та 3 кафе, з метою виявлення фактів незаконного продажу та розпиття спиртних напоїв неповнолітніми. З власниками та працівниками вказаних закладів були проведені роз’яснювальні бесіди щодо недопущення продажу спиртних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім особам та недопущення перебування неповнолітніх у закладах масового відпочинку без супроводу дорослих у вечірній час, наголошено про відповідальність за порушення правил торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами щодо неповнолітніх.

Профілактичні рейди продовжуються.

Фото без описуФото без описуФото без опису