Фото без описуВійськова служба правопорядку у Збройних Силах України звертається до усіх військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину, з пропозицією зробити перший крок для повернення до повноцінного життя і припинення злочинних дій.
Військовослужбовцю, який самовільно залишив військову частину або місце служби необхідно повернутися до своєї військової частини чи звернутися до військового комісаріату за місцем проживання, або прибути до найближчого органу Військової служби правопорядку, де зробити зізнання та надати первинне пояснення щодо причин самовільного залишення військової частини.

Військовослужбовець, переховуючись від військового командування, слідства за скоєння злочину, з кожним днем лише обтяжує свою вину. Такий військовослужбовець все одно не зможе уникнути кримінальної відповідальності, проте тривале продовження протиправної поведінки може унеможливити застосування судом більш м’яких заходів кримінального впливу чи навіть звільнення від кримінальної відповідальності відповідно до Закону.

З’явлення із зізнанням до правоохоронних органів, щире каяття або активне сприяння розкриттю злочину є обставинами, які зможуть пом’якшити чи бути підставою для звільнення від покарання.

 

що за відсутності тяжких наслідків або фактів вчинення інших злочинів, застосування до особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у ході досудового слідства ініційовано не буде. А в ході вирішення питання щодо правових наслідків самовільного залишення військової частини до уваги приймаються й інші причини та умови, що могли спонукати до дій по залишенню військовослужбовцем військової частини, включаючи збіг тяжких сімейних обставин, наявність позастатутних відносин та інші.

Інформацію про розміщення найближчого органу управління Військової служби правопорядку можна дізнатися за телефоном “гарячої лінії” відповідних територіальних управлінь ВСП, або у військових комісаріатах за місцем проживання.