Фото без опису

9 жовтня з ініціативи керівництва Любарської селищної ради відбулась розширена нарада   з аграріями  Любарського району. В її роботі взяли участь заступник голови Любарської районної ради, спеціалісти Любарської районної державної адміністрації

У вітальному слові селищний голова Герасимчук В.М. акцентував увагу на тому,  що  виникла     необхідність обговорити ряд питань, налагодити тісну співпрацю органів місцевої влади та господарників.  Тим більше, до складу  депутатського  корпусу та членів виконавчого комітету входять керівники  аграрного бізнесу.

Відмітив, що  аграрний сектор економіки нашої ОТГ працює в нормальному руслі, не було жодного  рейдерського захоплення сільськогосподарських підприємств.

Очільник об’єднаної територіальної громади  подякував  всім  присутнім заневтомну працю на землі, за  розуміння  і підтримку у вирішенні цілого ряду питань.

Фото без опису

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Кришталь Н.В. проінформувала присутніх по питаннях шляхів наповнення селищного бюджету за рахунок уникнення тіньових схем сплати податку з доходів фізичних осіб за оренду земельних паїв (сума фактично виплаченої орендної плати повинна співпадати із даними цього показника, за який відзвітовано в ОДПІ),  обов’язкове заключення договорів оренди земельних паїв орендарів та орендодавців та реєстрація їх в державного реєстратора.

ОТГ  отримала у комунальну власність 5500 га сільськогосподарських земель за межами населених пунктів, в тому числі 2000 га – пасовища, які обробляються та використовуються  на умовах оренди Доповідач . озвучила детальний аналіз  ставок оренди за землі комунальної власності. Вони коливаються по землекористувачах та старостинських округах від 3 до 12%. Тому необхідно привести їх  до відповідного рівня.

В залі точилась жвава дискусія з приводу даного питання..

Фото без опису

Найважливіше питання- офіційне оформлення трудових відносин із найманими працівниками. Досвід теж показує, що в цьому питанні не все в рамках чинного законодавства. А це людські долі,  це стаж, це виплата лікарняних, це наповнення пенсійного фонду для отримання пенсій нашим батькам.

Виступаюча відмітила, що виплачується працівникамта декларується в податкові структури мінімальний розмір заробітної плати. Безумовно, це не порушення законодавства про працю. Але  законодавець прописав так: мінімальна заробітна плата виплачується за просту, некваліфіковану працю. В результаті  селищний бюджет не отримує значних сум податку з доходів фізичних осіб, а в майбутньому працівник отримуватиме лише мінімальний розмір пенсії. Тому   не економте на людях, які працюють для Вас і вірять у Ваше  порядне ставлення до них.

По-діловому змістовним був виступ члена виконавчого комітету селищної ради Кулика В.В. Маючи великий досвід роботи в органах місцевого самоврядування, володіючи проблемами  об’єднаної територіальної громади, В’ячеслав Володимирович звернувся до керівників сільськогосподарських підприємств з проханням підвищити орендні ставки за землю, добросовісно сплачувати податки згідно чинного законодавства для забезпечення життєдіяльності бюджетних установ нашої громади.

Заступник голови Любарської районної ради Л.М.Рогальська подякувала присутніх за допомогу у проведенні благоустрою населених пунктів району, за вирішення інших важливих питань. Особливо виділила  добросовісне відношення до проблем  Бичівського старостинського округу керівника ФГ «Оксана» Сторожука Ю.П.

 В цілому, зустріч  пройшла конструктивно.

Фото без опису