Фото без опису

Питання належного виховання дітей, відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків й надалі залишається важливим і актуальним.

На жаль, не всі батьки забезпечують права та інтереси своїх дітей, не дбають про їх фізичний, моральний та психологічний розвиток, не створюють належних умов для проживання. Тому, з метою проведення профілактичної роботи з батьками, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків працівниками служби у справах дітей щомісячно проводяться роз’яснювальні роботи із законними представниками не тільки під час обстежень, а й у службі у справах дітей селищної ради.

Зазвичай зміст бесід полягає у роз’ясненні батькам щодо необхідності належного виховання дітей, створення відповідних матеріально – побутових та санітарних умов для проживання, недопущення вчинення насильства та порушення прав відносно дітей. Батьків попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за ухиляння від виконання обов`язків по вихованню дітей та оформлено відповідні протоколи бесід.

 

Шановні батьки!

Виховання дітей – відповідальна справа. Розуміння, взаємоповага, підтримка, змістовне дозвілля, спільна участь у вихованні дітей створюють сімейне середовище, сприятливе для розвитку дитини, дотримання її прав, формування гармонійної особистості.