Фото без опису

З метою проведення попереджувальної та роз’яснювальної роботи щодо недопущення вчинення насилля та в рамках проведення в районі Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насильства» 9 грудня 2019 року службою у справах дітей Любарської селищної ради спільно із ЦСССДМ із учнями 10-11 класів Опорної Липненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  проведено профілактичні бесіди, вікторини, та анкетування на теми: «Прояви жорстокого поводження», «Фізичне насильство над дітьми», «Профілактика жорстокого поводження в учнівському середовищі».

Під час виступів увага учнів була зосередженана проблему насильства над дітьми.

Як правило більшість батьків, яких жорстоко карали в дитинстві, самі карають своїх дітей. Не кожен із батьків розуміє, що покарання це психологічна травма. Батьки часто можуть завдати дитині психологічної травми без злого умислу яка може створити проблеми в дорослому житті.

Фізичне, емоційне та психологічні види насильства батьків над дітьми у сукупності підсилює дію кожного з них, зумовлюючи виникнення в дитини певних ознак, що характеризують її переживання і поведінку.

Якщо між дітьми та батьками немає взаємозв'язку, панує постійна атмосфера напруженості між самими батьками, то приводить до того, що дитина прагне якомога менше перебувати вдома, втрачає емоційний контакт з батьками, виходить з-під соціального контролю дорослих. У таких дітей розвиваються соціально-психологічні якості потенційного правопорушника. Значна кількість конфліктів та форм соціально неадекватної поведінки як дома, так і в школі, провокується самими дорослими. Підлітки, які стають жертвами фізичного та психічного насильства в сім'ї — в школі поповнюють категорію «важких учнів».

В ході проведення бесіди та вікторини учням були роздані інформаційні буклети та різноманітні брошури підготовлені працівниками служби у справах дітей. Завершальним етапом нашої зустрічі було проведення анкетування серед учнів, які охоче взяли участь та відверто дали відповідь на поставлені запитання, поділилися своїми думками.

Фото без опису

Фото без опису