Фото без опису

    20 грудня 2019 року в залі засідань  відбулась XXIII чергова  сесія VIII скликання  Любарської селищної ради  під головуванням  Герасимчука Володимира  Миколайовича. На засідання сесії прибув 21 депутат. На початку сесії селищний голова ознайомив всіх присутніх з порядком денним,  до якого було внесено 51 питання. Депутати селищної ради доповнили запропонований порядок денний  ще двома питаннями.

Фото без опису

               Першочергово було розглянуто питання затвердження бюджету на 2020р.Начальник відділу фінансів Любарської селищної ради Янко Н.М. повідомила, що у бюджеті на 2020р. забезпечено видатки на оплату праці та енергоносії усім  бюджетним установам на весь рік в повному об’ємі, передбачена субвенція на утримання Любарської центральної районної лікарні в сумі 2.5млн. грн. та кошти на підтримку первинної медицини, а саме КНП «Любарський ЦПМСД» в сумі 1млн. 150тис. грн., передбачено кошти на ряд програм, прийнятих селищною радою. Однак великою проблемою бюджету 2020р. є відсутність видатків на ремонт доріг та закладів освіти та культури. Це пов’язано з тим, що на утриманні селищного бюджету знаходяться  установи спільного користування району та установи, що знаходяться в населених пунктах, які не увійшли до громади, на які селищна рада витрачає зі свого бюджету близько 7 млн. грн.

         Також було обговорено близько 17 земельних питань. Це питання про  виділення земельних ділянок учасникам АТО, про надання дозволу на розробку технічних документацій, про надання дозволу на розробку проектів землеустрою, передачу в оренду земельних ділянок. Була затверджена програма по утриманню  та ремонту автомобільних доріг 2020-2024 роки,

програма вуличного освітлення населених пунктів 2020-2024 роки, програма благоустрою населених пунктів 2020-2024 тощо.  

               Також було затверджене рішення освітян щодо організації інклюзивного навчання в Мотовилівському ЗДО «Дзвіночок». За зверненням спілки учасників АТО, з метою створення реабілітаційного центру, було прийнято рішення про передачу частини приміщення дитячого садка с.Панасівка в безоплатну оренду спілці АТО.

               Протягом  трьох з половиною годин дискусійної  плідної  праці депутати  прийняли 53 рішення.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису