Фото без описуОсвітлення пішохідних переходів є дуже важливою складовою безпеки руху. Пішохід, наближаючись до переходу, бачить світло автомобільних фар здалеку і помилково вважає, що водій бачить його так само добре. Але насправді, водій не побачить пішохода на зебрі доти, доки його не освітять фари і часом це може бути занадто пізно, щоби встигнути загальмувати та уникнути зіткнення. І саме тому дуже важливо освітлювати самі пішохідні переходи - це заздалегідь привертатиме увагу водіїв та дозволить раніше побачити, що на ньому відбувається».

Так, найвідомішим і найпоширенішим є знак для перетину дороги — «пішохідний перехід». Люди повинні перетинати дорогу тільки в місцях, відведених для пішохідних переходів. Водії, побачивши пішохода на даній ділянці, мусять обов'язково зупиниться і пропустити його. Але іноді, перетин дороги стає досить небезпечним. Цьому є низка причин: висока швидкість водіїв, малопомітний знак пішохідного переходу, водії просто не помічають "зебру" на дорозі і т.п.

Вирішенням цих проблем є освітлення пішохідного переходу, а саме — світлодіодний знак для пішоходного переходу. Завдяки системі LED освітлення пішоходного переходу, водії бачитимуть пішохідний перехід та самого пішохода здалеку. Яскраве освітлення буде підсвічувати весь шлях пішохода з одного краю дороги до іншого. Освітлення пішоходного переходу — це крок до зменшення дорожньо-транспортних пригод та підвищення безпеки жителів міст.

За ініціативи селищного голови Герасимчука  В.М. було реалізовано проект освітлення пішоходного переходу  вулиці Незалежності між  (Універсамом та Приватбанком)  смт.Любар , що дасть можливість вирішити частину вищезазначених проблем,  значно покращити безпеку пішоходів.

                                           З повагою Любарська селищна рада