Фото без описуЗа результатами проведеного аналізу діяльності суб’єктів господарювання встановлено, що на території Любарської селищної ради існують непоодинокі випадки здійснення господарської діяльності з метою отримання прибутку без державної реєстрації, в тому числі із залученням до виконання робіт найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин, що призводить до значних втрат бюджетів всіх рівнів, фондів соціального страхування та позбавлення права громадян на належний соціальний захист.

Діяльність фізичних і юридичних осіб, пов’язана з виробництвом чи реалізацією продукції (товарів), виконанням робіт чи наданням послуг з метою одержання прибутку є комерційною господарською діяльністю.

Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб’єкти підприємництва – підприємцями.

Згідно зі ст. 42 Господарського кодексу України підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

У відповідності до ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

З метою легалізації незареєстрованих суб’єктів господарювання та збільшення надходжень до місцевих бюджетів на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 07.02.2020 №107 «Про заходи щодо наповнення і збільшення надходжень до місцевих бюджетів та забезпечення ефективного використання  бюджетних коштів на 2020 рік», Любарська селищна рада просить обов’язково проводити державну реєстрацію господарської діяльності.