Фото без опису

Школа покликана стати тим місцем для особистості учня і вчителя, де буде духовно збагачуватись кожен учасник навчально-виховного процесу, де буде формуватись громадська зрілість і особиста відповідальність за свій вклад у національно-культурне відродження України у розбудову держави.

Формуванню історичної пам'яті, вихованню любові до рідного краю, до своєї батьківщини сприяють створенні  при школах історико-краєзнавчі музеї та кімнати різних профілів.

У січні на базі  відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради було проведено  конкурс юних екскурсоводів – краєзнавців «Край, в якому я живу». У заході взяли участь екскурсоводи  з семи закладів загальної середньої освіти.

Музика Юлія, учениця 8 класуГринівецького НВК (педагогічний керівник Гуменюк Л.Г.) представляла шкільний музей історичного профілю,  зосередила свою розповідь на  розділі «Героям АТО».

УчніВеликодеревичівської ЗОШ І-ІІІ ст.Древняк Діана та Димнич Світлана (педагогічні керівники Франкова Д.В. таГубарець Н.І.); Мосюра Владислава,учиницяопорного закладу Любарська гімназія №1 (педагогічний керівник Михальчук О.О.) – презентували шкільні музеї Бойової та трудової слави, вели розповідь про героїв Другої світової війни

Пошукова група учнів Березівської ЗОШ І-ІІІ ст. – Носкова Вероніка, Грохольський Василь, Роїк Іванна (педагогічні керівники ЗалуцькаМ.А., Поліщук І.О.); Наумова Анастасія, учениця Мотовилівського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. ім. І.Мороза  ( педагогічний керівник Кваша В.П.); Оксюта Мирослава та Купріянчук  Наталія, учні Привітівської ЗОШ І-ІІІ ст. (педагогічний керівник Корнелюк Т.П.); Борисович Наталія, ученицяКириївської ЗОШ І-ІІІ ст. (педагогічний керівник Яриновська Т.П.) – представляли шкільні музеї  краєзнавства, музеї історії села, вели розповіді про Героїв односельців, славетних земляків.

Розповіді юних краєзнавці були цікаві, захоплюючі,  супроводжувалися презентаціями, слайдами, демонстраціями музейних експонатів.

За підсумками журі всі учасники стали переможцями, призерами та лауреатами. Одноголосно було прийнято рішення про те, що екскурсоводи Древняк Діана, учениця 11 класу Великодеревичівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Музика Юлія, учениця 8 класу ГринівецькогоНВК  представлятимуть  свої музеї на ІІ (обласному) етапі.

І ось, 12 лютого відбувся ІІ етап Конкурсу на базі обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.  Діана та Юля бездоганно, за усіма критеріями, презентували свої виступи, за що були нагороджені найвищими відзнаками.

За рішенням обласного журі  Древняк Діана стала абсолютним переможцем і буде представляти нашу область на ІІІ Всеукраїнському етапі конкурсу юних екскурсоводів-краєзнавців «Край, в якому я живу».Тож побажаємо  Діаніуспіхів таперемог.

 

Учнів та вчителі для розширення знань про культуру, побут, історію Любарщини запрошуємо відвідати шкільні музеї.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису