Фото без описуНа виконання рішення виконавчого комітету Любарської селищної ради від 17.12.2019 р. № 230 «Про організацію та проведення на території Любарської селищної ради заходів із популяризації здорового способу життя під гаслом «Відповідальність починається з мене» у 2020 році» спеціалістами служби у справах дітей селищної ради, згідно затвердженого графіку, здійснений виїзд до Березівського старостинського округу.

Головним спеціалістом служби у справах дітей – Т. Луцковою, провідним спеціалістом служби у справах дітей – О. Матійчук, представником Любарського ВП Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській обл. – С. Стельмах, за підтримки директора Березівської школи – Л. Поліщук, для учнів 7-11 класів було проведено захід на тему: «Відповідальність дітей перед законом».

Головна мета заходу це популяризація здорового і безпечного способу життя та культури серед молоді. Важливим було донести неповнолітнім особам інформацію про шкідливість вживання алкогольних напоїв, тютюнових та наркотичних виробів. Також наголосити, нагадати про негативні наслідки впливу вищезазначених речовин на здоров’я, життя дітей та звичайно, про відповідальність неповнолітніх, яка може настати в разі порушення законодавства.

Представник поліції С.Стельмах, окрему увагу звернула на актуальну у теперішній час тему булінгу серед учнів та розповіла про відповідальність за вживання (розповсюдження) наркотичних речовин.

Із учнями було проведене анкетування, по закінченню якого стало зрозуміло, що батьки не в повній мірі (а то і зовсім) не спілкуються із своїми дітьми на тему щодо зловживання алкогольними, тютюновими, психотропними речовинами, обмеження часу перебування в громадських місцях в нічний час, відповідальності за порушення норм законодавства, що звичайно негативно відображається на поведінці багатьох дітей.

По закінченню заходу учням Березівської ЗОШ I-III ст., було роздано брошурки, буклети під назвою: 1) «Алкоголь? Наркотики? Паління? Ні! Обери життя!», 2) «Особливості цивільно – правової відповідальності неповнолітніх», 3) «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», 4) «Дитино, знай свої права, поважай інших», 5) «Великі права маленької людини в Конвенції ООН про права дитини», 6) «Зупинемо булінг разом»,  7) «Як протидіяти домашньому насильству».

 

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ ДО ЖИТТЯ ТА ДОЛІ СВОЇХ ДІТЕЙ!!!СПІЛКУЙТЕСЯ ІЗ НИМИ, ДОПОМАГАЙТЕ ТА ПІДТРИМУЙТЕ!!!ВОНИ НА ВАС ЧЕКАЮТЬ.

Фото без описуФото без опису