Фото без описуЗгідно Конвенції ООН про права дитини держава повинна забезпечувати захист дитини, яка позбавлена сім'ї, надаючи відповідну альтернативу сімейному піклуванню. Однією з форм тимчасового влаштування, яка здійснює такий захист, є патронатна родина.

Патронатна форма виховання дітей – відносно нова форма допомоги дітям, які з різних причин тимчасово не можуть проживати в біологічній родині. Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга сімейного патронату набуває ще більшої актуальності, адже це чудова альтернатива перебуванню дитини в інтернатних закладах.

Патронат над дитиною – це комплексна професійна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Працівниками служби у справах дітей Любарської селищної ради проводиться робота щодо реалізації патронатного виховання дітей на території селищної ради. Серед населення та старостинських округів розповсюджуються інформаційні буклети, листівки. В ході бесіди люди отримують вичерпну інформацію щодо мети тимчасового влаштування, вимог до кандидатів у патронатні вихователі, дітей, які потребують даної послуги та грошового забезпечення.

Всіх, хто має бажання більш детально  дізнатися про послугу патронату, вимоги до кандидатів, фінансову підтримку патронатних сімей, Вас чекають в Службі у справах дітей Любарської селищної ради: смт. Любар, вул. Незалежності, 52.

Фото без опису