Фото без опису

Вже третій рік поспіль в Україні 14 березня відзначають День українського добровольця. Це свято встановлено на честь українських добровольцівз метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

Сьогодні, на Сході країни нас захищає не один військовослужбовець, який, у вже здається далекому 2014 році добровольцем пішов на війну.

Історійтакиххлопців в межах України просто безліч, у кожного своя історія, свій шлях навійні. Але їх об’єднує одне, не чекаючи повістки з військкомату, вони добровільно стали на захист нашої Батьківщини. Серед особового складу Любарського районного військового комісаріату Житомирської області оперативного командування «Північ» також є такий військовослужбовець -це майор Андрій КУПРИНЕНКО.

З перших днів бойових дій, працюючи на той час охоронцем на підприємстві  «Житомиробленерго», Андрій розумів, що не може залишаться осторонь, не може спокійно спостерігати за тим,як ворог роздирає нашу країну на частини. Тому вболіваючи за долю своїх дітей, своєї родини та всієї держави, незважаючи на хвилювання дружини, перестороги мами, наявність двох малесеньких донечок, Андрій одним з перших, у 2014 році, став  до лав Збройних Сил. Адже не мін він вчинити інакше, зважаючи на те, що колись у минулому він вже був військовослужбовцем.Будучи справнімофіцером, залишаючись вірним присязі, яку давав на вірність народу України ще курсантомЛьвівського військового інституту імені Петра Сагайдачного,він добровольцем пішов на війну.
Щоб розповісти увесь бойовий шлях Андрія Куприненка, можна написати цілу книгу, окремими главами були б
бої за Слов’янськ, донецькийаеропорт, шахту Бутівка, а особливо рейд 95 бригади з 19 лимпня по 10 серпня 2014 року.

Після повернення на мирну землю, Андрій і надалі продовжує служити в лавах Збройних Сил України, залишаючись справжнім патріотом, справжнім воїном, готовим у будь який час без зволікань повернутись на Схід, взяти до рук зброю і продовжувати боротись за збереження цілісності і незалежності України.

 Його військовий і бойовий досвід є неодмінною складовою його успішної службової діяльності, яка не раз була відзначена органами військового управління різних рівнів. Має заслужений авторитет серед  колег, керівництва та громадян району. А також Андрій турботливий та люблячий чоловік і батько, чудовий син та брат, справжній друг і товариш, який завжди допоможе і виручить, розрадить добрим словом. А чого варта його любов до тварин, які оточують Андрія і дома, і на службі. Такі люди, просто не можуть мати нестив собі негативу, адже тварини, як ніхто, відчувають доброту, ласку та вірність.

 Хочеться побажати Андрію, а в його особі усім воїнам-добровольцям міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму, побільше радісних моментів,а тим, хто ще продовжує захищати кордони нашої країни якнайшвидшого повернення до рідних домівок і з перемогою!

Фото без опису