Фото без описуСвіт, Україна і ми маємо великі виклики через оголошену пандемію нового коронавірусу.

Тому маємо адекватно реагувати на ситуацію. Не панікувати, а бути свідомими та відповідальними не лише за себе, але й за оточуючих.

В Україні до кінця місяця запроваджені карантинні заходи. Звертаюсь до усіх жителів Любарщини з великим проханням не нехтувати правилами профілактики коронавірусу, поки не пізно, легше попередити хворобу ніж лікувати.

Звертаюся до батьків - ваші діти повинні бути вдома, а не в місцях масового скупчення людей. Дорослим також необхідно уникати людних місць, тільки відвідування роботи і за необхідності покупка продуктів харчування та ліків.

Звертаюся до роботодавців - з розумінням поставитись до працівників, в кого є діти дошкільного віку. Переглянути графіки роботи, по можливості надати відпустки, організувати дистанційні форми роботи.

Закликаю бізнес та підприємців - на період карантину призупинити роботу усіх розважальних, спортивних, культурних закладів. Я розумію, що це важкий крок для вас. Але це світовий досвід у стримуванні поширення коронавірусу.

При перших ознаках респіраторних захворювань слід звернутись до свого сімейного лікаря. В разі його відсутності - телефонувати 103. В жодному випадку - не їхати до лікаря громадським транспортом, щоб не наражати на небезпеку інших. І ні в якому разі не займайтесь самолікуванням.

Бережіть себе та своїх рідних.

                                          З повагою селищний голова               В.М. Герасимчук