Фото без описуШановні жителі Любарської громади.

Сьогодні в Україні і в нашій громаді зокрема склалась надзвичайно складна ситуація. Розповсюдження коронавірусної інфекції ставить під загрозу життя та здоров’я громадян України, але не менш важкою є економічна ситуація, пов’язана з призупиненням роботи магазинів, перукарень та великих підприємств. Прямі збитки селищного бюджету складуть близько одного мільйона гривень. Окрім того, 17 березня Верховна рада України прийняла закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким звільнила усіх, в тому числі і великі агрохолдинги, від податків на землю.

З 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осібта використовуються ними в господарській діяльності, не нараховується та не сплачується.

Для селищного бюджету це ще близько 2 млн. грн. втрат.

Така ситуація ставить під загрозу функціонування усіх установ та організацій, що фінансуються з місцевого бюджету, та зобов’язує вжити найжорстокіших заходів економії.

Незважаючи на це, я як селищний голова докладатиму максимум зусиль, щоб заходи з протидії коронавірусу та основні соціальні виплати були проведені в повному обсязі.

Станом на 26. 03. 2020р. усі захищені видатки по Любарській селищній раді є проплаченими. Окрім того,селищною радою додатково направлено 100 тис. грн. Любарській районній центральній лікарні та 200 тис. грн. для Любарського ЦПМСД для боротьби з поширенням коронавірусу.

Закликаю усіх жителів зберігати спокій, дотримуватись карантинних заходів, з розумінням ставитись до ситуації в державі та нашій громаді зокрема, берегти себе та оточуючих.

З повагою селищний голова                               В. М. Герасимчук