Уряд ухвалив постанову, що посилює карантинні обмеження, адже незабаром в Україні очікують пік захворюваності на коронавірус.

Уряд забороняє самостійно перебувати в громадських місцях дітям, які не досягнули 14-ти років. Вони мають бути у супроводі хоча б однієї дорослої – старшої за 18 років – людини. Дитину можуть супроводжувати і двоє дорослих, а кількість дітей необмежена.

Окрім того, з дітьми можуть гуляти бабусі і дідусі. Але бабуся або дідусь можуть вийти з дітьми на вулицю лише у тому випадку, якщо вони молодші за 60 років. В іншому випадку вони перебувають в групі ризику і, згідно з постановою уряду, мають перебувати на самоізоляції.

Громадське місце це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони. Також громадськими місцями є вулиця, площа, парк, сквер, міський громадський транспорт, ринок. А також вокзали, станції, аеропорти, порти, поїзди, електрички і літаки.

Нагадаємо, наразі карантин в Україні продовжений до 24 квітня, а на всій території країни діє режим надзвичайної ситуації. Утім, коли саме закінчиться карантин, достеменно невідомо, все залежатиме від рівня захворюваності на коронавірус в країні. Уряд посилив умови карантину, заборонивши виходити на вулицю без масок, відвідувати парки та ходити більше, ніж по двоє.