Фото без описуСьогодні в Україні і в нашій громаді, зокрема, склалась надзвичайно складна ситуація. Розповсюдження коронавірусної інфекції ставить під загрозу життя та здоров’я жителів нашої громади.

На щастя, на території Любарського району не зафіксовано випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, однак необхідно докласти максимум зусиль щоб не допустити її поширення в майбутньому. Тому постановою Кабінету Міністрів України, рішеннями комісій ТЕБ та НСЖитомирської обласної державної адміністрації та Любарської райдержадміністрації, рішенням виконкому Любарської селищної ради введено ряд обмежувальних заходів.

Одним з таких заходів є обмеження доступу до кладовищ та культових споруд. В зв’язку з цим закликаю усіх віруючих відмовитись від відвідуванняцерков та кладовищ у Великодні дні та на поминальному тижні.Прошу усіх відсвяткувати Великодні свята вдома з родиною, а поминальні обряди провести на Трійцю після закінчення карантину.

Сподіваюсь, що священнослужителі з розумінням поставляться до цієї ситуації. Так як розуміють відповідальність, яку вони несуть за безпеку своїх прихожан.

 Вірю, що з Божою допомогою ми здолаємо усі негаразди. Адже Великдень це свято  очищення душі, духовного зміцнення і великої віри. На цей день ми покладаємо глибоку надію на Бога у перемозі добра над злом, молимо Всевишнього про радість і благодать для найрідніших. Нехай Світло Воскресіння Христового надає нам силу перебороти всі труднощі, які випали на нашу долю та непохитну віру в кращий завтрашній день!

У торжестві Великоднього вітання «Христос Воскрес!» бажаю, щоб Ваше життя було чистим, як Святий Благодатний вогонь, щедрим, як запашна Великодня паска, яскравим, як колоритна українська писанка. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

З повагою, селищний голова Володимир Герасимчук.