Фото без опису  Традиційно 8-9 травня разом з усією Україною ми відзначаємо День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

   У ці дні ми вшановуємо пам’ять загиблих у війні. Це стосується не лише військових-визволителів та учасників національно-визвольного руху, а й усіх жертв нацизму та сталінізму.

    Хочу підкреслити, що жертовність нашого народу у боротьбі за визволення Європи та подвиг українців мали визначну роль у Другій світовій війні. Наш внесок у здобуття перемоги антигітлерівською коаліцією над нацизмом неоціненний.

       Майже сім десятиліть відділяє нас від завершення найкривавішої війни в історії людства, проте українське суспільство зберігає пам’ять про всенародну трагедію і людський подвиг. Родини, яких торкнулося воєнне лихоліття, зберігають свої рахунки з нею і в наступних поколіннях. З кожним роком залишається все менше й менше учасників і свідків тих подій.

   Українці завжди прагнули миру та добросусідських відносин з іншими народами. Разом із тим, ставши суворим випробуванням для людей, народів, країн, людства загалом і попри свою тотальну жорстокість, вона виявила яскраві приклади людської гідності, стійкості, мужності, самопожертвування, героїзму, людяності.     Водночас ми завжди готові відстоювати незалежність та територіальну цілісність своєї держави.  

   Тож  сьогодні ми докладаємо максимум зусиль задля подальшого зміцнення обороноздатності України, розвитку національних Збройних сил та повернення окупованих агресором територій нашої країни. Під час Другої світової війни наші батьки здійснили неоціненний подвиг і ми не маємо права зганьбити їхню пам’ять.

 

 Селищний голова                                                     В.М.Герасимчук