На Житомирщині за минулу добу 11 травня зареєстровано 2 нові випадки захворювання на COVID-19, що підтверджено лабораторними дослідженнями. Як повідомили у державній установі «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», всього станом на 9 годину 12 травня в області інфікувалось коронавірусом 525 жителів.

 Випадки захворювання зафіксовано у таких районах:

м. Житомир 182, з яких 1 новий випадок;

Коростенський 101;

Бердичівський 98,

Малинський 37;

Житомирський 18;

Коростишівський 10;

Новоград-Волинський 11;

Черняхівський 8;

Олевський 7;

Андрушівський 17;

Любарський 12;

Радомишльський 6, з яких 1 новий випадок;

Хорошівський 4;

Овруцький 2;

Пулинський 2;

Чуднівський 2;

Лугинський 1;

Народицький 1;

Попільнянський 1;

Романівський 1;

Ружинський 4.

Від початку епідемії не змогли побороти хворобу і померли від ускладнень, викликаних вірусом, 12 жителів області, з яких один впрдовж останньої доби у Ружинському районі. Водночас одужали вже 54 жителі  Житомирщини.

За добу до центру надійшло 11 повідомлень про підозру. Впродовж доби фахівцями було проведено 191 дослідження, з них позитивних 8, у тому числі 6 осіб обстежені повторно,

Усього з початку пандемії проведено 3 тис. 134 дослідження на захворювання коронавірусом.

ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» працює в умовах надзвичайної ситуації цілодобово. У вогнищах інфекції здійснюється комплекс протиепідемічних заходів, до яких залучені в тому числі фахівці обласного лабораторного центру.

Варто зазначити, що на на протидію COVID-19 в Житомирській області виділено понад 124 млн грн.

Нагадаємо, що  з 11 травня Уряд розпочне зняття перших карантинних обмеженьА в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського відтепер також робитимуть дослідження на COVID-19.