Фото без описуЛюбарський районний військовий комісаріат заппрошує на військову службу за контрактом до 95-ї окремої десантно-штурмової бригади

Деса?нтно-штурмові? війська? Збро?йних сил Украї?ни (ДШВ ЗСУ) — це окремий рід військ у складі Збройних сил України, який призначений для вертикального охоплення противника та дій в його тилу, до складу якого входять повітряно-десантні, аеромобільні та штурмові частини. До 2012 року мали назву Аеромобільні війська (АеМВ), у 2012—2017 роках — Високомобільні десантні війська (ВДВ). До 2015 року рід десантних військ входив до складу Сухопутних військ.

Десантно-штурмові війська здатні діяти як повітряний десант і призначені для виконання бойових завдань у тактичному та оперативному тилу ворога, які неможливо виконати іншими силами та засобами. Війська цілеспрямовано готуються для активних бойових дій в тилу противника, а також дій у ході ведення оборонних, контрнаступальних, спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій.

Десантно-штурмові війська перебувають у постійній бойовій готовності і є наймобільнішим родом військ, який спроможний виконувати будь-яке завдання в різних умовах.

Основними завданнями ДШВ визначені:

  • порушення управління військами і роботи тилу противника;
  • унеможливлення планомірного використання резервів противником;
  • боротьба з повітряними десантами і угрупуваннями противника, що прорвалися;
  • заняття і утримання важливих об'єктів і рубежів з метою забезпечення безперешкодного і своєчасного оперативного розгортання власних військ та сил у визначених операційних зонах, районах.

Крім основних завдань ДШВ можуть брати участь у боротьбі з незаконними збройними формуваннями, міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, заходах щодо здійснення захисту життя і здоров'я громадян та об'єктів державної власності за межами України та виконувати інші завдання, визначені законами України.

За детальною інформацією щодо порядку та умов підписання контракту звертайтесь до Любарського РВК за адресою:смт.Любар, вул.Ватутіна,26 або за тел.(04147) 2 35 43