У зв’язку з проведенням у 2020-му році Всеукраїнського перепису населення, виконавчий комітет Любарської селищної ради звертається з проханням подбати про встановлення на фасадах житлових будинків адресних табличок з номером та назвою вулиці чи провулку.

Це дасть змогу знайти необхідну адресу не лише тому, хто проводитиме перепис населення, а й у разі потреби - бригаді швидкої допомоги, рятувальникам, працівникам поліції.

Також звертаємось до керівників установ та організацій, приватних підприємств та підприємців з проханням встановити таблички з номерами та назвами вулиць на фасадах приміщень.

Згідно розділу 3 пункту 3.4 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства №76 від 17.05.2005 р. встановлення покажчиків назви вулиці, провулка, площі, номер будинку має здійснюватися балансоутримувачем будинку".

Ст. 152 КУпАГІ «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» тягне за собою накладання штрафу на громадян від 12 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян- суб’єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.