Питання детінізації та легалізації зайнятості населення та заробітної плати, як ніколи набуло актуальності, адже ні для кого не секрет, що від розміру заробітної плати залежить рівень соціального захисту людини. Легальна робота, належним чином оформлені трудові відносини між найманим працівником та роботодавцем - це і відпускні нарахування і оплата листків тимчасової непрацездатності, допомога у разі отримання травми на виробництві, гідна пенсія, тощо. Легалізація заробітної плати – це важливий напрямок тісної співпраці соціальних партнерів та роботодавців. Питання виплати офіційної заробітної плати та офіційного працевлаштування залишається дуже актуальною темою у нашому суспільстві. На даний час виплати заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота іще є, нажаль, нормою життя наших громадян та роботодавців.

Кожному громадянину слід зрозуміти, що захистити себе він зможе лише законним шляхом, і це можливо лише за умови належного оформлення трудових відносин з роботодавцем.

Отже, легалізація зарплати та збільшення робочих місць не тільки вирішить проблему зайнятості населення, а надасть додаткові кошти для вирішення соціальних та побутових проблем територіальним громадам. Все це мають добре усвідомлювати і роботодавці, у тому числі і приватні підприємці, і наймані працівники.

Кожний працівник повинен знати, що відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” з 01.01.2004 року страховий стаж роботи зараховується, як повний місяць при умові нарахування заробітної плати не менше мінімального розміру та повної сплати страхових та єдиного внесків.

Вже багато років служба зайнятості співпрацює з роботодавцями та підтримує будь-які ініціативи, що сприяють працевлаштуванню громадян, забезпечення їх належними умовами праці та заробітною платою. Любарська района філія і надалі хоче бути надійним партнером, ефективним як для роботодавців, так і для шукачів роботи.

Нагадуємо, що послуги роботодавцям та шукачам роботи Державна служба зайнятості надає безкоштовно, та залишається дієвим посередником на ринку праці між роботодавцем, який має потребу в кадрах, та людьми, які шукають роботу.

Провідний фахівець

з питань зайнятості  Мшанецька С.І.