Відповідно до «Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 616) розподілено кошти субвенції з державного бюджету до бюджету Любарського району на виплату грошової компенсації для особи з числа дітей-сиріт.

Завдяки ефективній роботі в. о. директора ЦСС Любарської селищної ради Кришталь О. В., яка відповідно до пункту 18 постанови Кабінету Міністрів України від 01.07.2020 № 515, здійснювала соціальний супровід особи, якій призначено грошову компенсацію на придбання житла, в тому числі надавала допомогу у відкритті спеціального рахунку відповідно до пункту 22 вищезазначеного Порядку, соціальну послугу консультування щодо вибору житла та оформлення права власності на нього, а також здійснювала інші заходи, спрямовані на забезпечення права дитини на житло  та комісії з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа при Любарській районній державній адміністрації, у серпні 2020 року особі з числа дітей-сиріт Шевчук Юлії Олександрівніпридбано 2-кімнатну квартиру у смт. Вакуленчук, Чуднівського району.

         Як зазначив селищний голова Володимир Герасимчук - важливо, щоб всі були разом і допомагали один одному, адже власне житло є хорошим стартом у доросле життя, та  висловив  сподівання на те, що з придбанням житла дітям, на долю яких випало чимало випробувань, будуть впевненіше почувати себе та будувати плани на майбутнє.

 

Вітаємо власницю і бажаємо подальших успіхів!!!